Tanévnyitó ünnepség

Hagyományosan szeptember 1-jén tartották a tanévnyitó ünnepséget a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban.

Az évnyitó ünnepségen meghívott vendégként részt vett Gergely Zoltán polgármester, Bobák Tiborné, a Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Csomor János, az Oktatási Bizottság elnöke, az intézményi tanács képviseletében Szerző Csaba és Fehér Péter Róbertné, Kiss Csaba plébános és Horváth Józsefné iskolai védőnő. Az Eszterházy Károly Egyetemmel áprilisban kötött együttműködési megállapodást a gimnázium; az intézményt képviselve az ünnepségen megjelent dr. Baranyi Aranka egyetemi docens, intézetigazgató és dr. Novák Tamás egyetemi docens, tanszékvezető.

 

Majkutné Tóth Emma igazgató nyitotta meg a 2017/18-as tanévet. Beszédében elmondta, hogy az idei tanév kezdete rímel a nyár nagy slágerével: „Despacito”, azaz lassan kezdődik a tanév, elseje után rögtön egy hétvége következik, így talán nem olyan megterhelő az évkezdés.

Az igazgatónő bemutatott két új munkatársat: Daniné Gavallér Erika biológia-földrajz szakos és közgazdász tanárt, valamint Takács Anita takarítónőt.

Majkutné Tóth Emma a következő gondolatokkal zárta beszédét: „Kedves Diákjaink! Ha lassan is, de bepakoltok az iskolatáskába, nem kell sietni, van rá egy egész hétvége. Manapság a selfie-k világát éljük, ahol valami történik, ott selfie-t kell csinálni. Mi lenne, ha fordítva történne, ha olyan élményszerű tanulással telne el ez az év, hogy az iskolai pillanatfelvételek filmmé állnának össze, és csak utána lehetne kikockázni belőle a jelenteket, amelyek meghatározóan gazdagították mindennapjaitokat, mégsem ti vagytok a főszereplői, hanem a közösség, amelynek tagjai lehettek.

Kívánom, hogy kezdjétek a tanévet olyan bizakodással és tervekkel, mint egy rendező tenné a készülő filmjével, és zárjátok olyan eredményesen, mintha filmeteket Oscar-díjra jelölnék. A stáblistában mi is ott leszünk.”

 

Dr. Baranyi Aranka beszédében elmondta, hogy az iskola nem azonos az épülettel, a falakkal, hanem a közösség teheti életerőssé az iskolát. Nincs jó vagy rossz tudás, hiszen minden birtokolt információ, készség valamikor hasznossá válhat. Az együttműködési megállapodás aláírása előtt alaposan megismerte az intézményt, és bizton állíthatja, hogy az ide járó tanulók jó kezekben vannak.

A hagyományokat követve Jászárokszállás Város Önkormányzata idén is tanulói laptopokkal segíti a gimnázium diákjainak tanulmányait. Gergely Zoltán polgármester elmondta, hogy 6 év alatt mintegy 35 millió Ft-ot költött erre a város, és ezzel a programmal az a céljuk, hogy elősegítsék a tanulói esélyegyenlőséget. Az évnyitón Gergely Zoltán polgármester adta át a laptopokat a 9. évfolyam diákjainak.

Bágyi Rita

  View My Stats