Múlt és jövő: projektnyitó a gimnáziumban

 

    1803. október 17-én született a haza bölcse, Deák Ferenc. Ebből az alkalomból születésének évfordulóján került sor az EFOP-4.1.3-17 „Fejlesztés 2017” elnevezésű projekt ünnepélyes megnyitójára a nevét viselő Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban.

Az ünnepségen részt vett Gergely Zoltán polgármester is, aki az intézmény egykori tanulójaként fogalmazta azt meg, hogy örömmel tölti el az intézmény fejlődésének lehetősége. Ismételten hangsúlyozta, hogy az oktatásra fordított összeg minden forintja sokszorosan megtérül.

    Majkutné Tóth Emma igazgatónő kiemelte, hogy a műveltség, a tanulás, az iskolai életút támogatását szolgálja a hamarosan induló projekt, „Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”, melynek során Európai Uniós és állami támogatásból több, mint 50 millió forintból fog megújulni a gimnázium. Ezt követően Majkutné Tóth Emma bemutatta a projekt menedzsmentjét. Emlékeztetett arra, hogy 1923-ban a polgári Fiúiskola megteremtésével indult az oktatás az épület falai között, ezután általános iskolaként, majd 1963-tól gimnáziumként működött az intézmény.    

    „Ötven évvel ezelőtt sokkal jobban körvonalazódott az a jövő, amivé válhat valaki érettségi után. Ma ez a jövő beláthatatlan. Olyan hatalmas a fejlődés 10-20 év alatt, hogy az iskola, főleg a középiskola állandó törekvése kell hogy legyen, hogy olyan tudást adjon diákjainak, amit majd azok kamatoztatni tudnak egész életükben. A régen emelt falak mára modern iskolai környezetet tesznek lehetővé. A tanulók életében az a projekt, ami most elindult, olyan változásokat hoz, amelyek tovább modernizálják tanulási környezetüket, közösségi tereiket, bővítik sportolási lehetőségeiket” – tette hozzá az igazgatónő.

    Zsemberi Zoltán, a Jászberényi Tankerületi Központ igazgatója beszédében példamutatónak nevezte a tankerület és a jászárokszállási önkormányzat, valamint az intézmény közötti szoros együttműködést. Kiemelte, hogy a jászárokszállási gimnáziumra jellemző a megújulás, a változtatni tudás képessége.

    A projekt fejlesztései során teljesen megújul a sportudvar, felújításra kerül a tornaterem, tantermek, mellékhelyiségek, az iskolai könyvtár, a tanári szoba, valamint egy orvosi szobát is ki fognak alakítani.

 

képek...

  View My Stats