A NAGYfiúk „pénz-ügyesek”!

 

1240 négyfős, 14-22 évesekből álló középiskolás csapat részvételével, október 12-én indult – immár ötödik alkalommal – a 2017. évi PénzSztár verseny, amelynek főtámogatója a Budapest Bank és kiemelt szakmai partnere a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

 

A PénzSztár versenynek az a célja, hogy játékosan, online felületek segítségével ismertesse meg a fiatalokat a pénzügyek világával, és rávezesse őket a helyes, tudatos és felelős pénzügyi döntésekre. A szervezők szerint ezt akkor lehet a leghatékonyabban elérni, ha a diákok már a középiskolában találkoznak a pénzügyi-gazdasági ismeretekkel. Azok a fiatalok, akik tisztában vannak a mindennapokhoz szükséges pénzügyi ismeretekkel, reálisabban tervezik a jövőt, fejlődik a fogyasztói tudatosságuk, és nagyobb esélyük van az egzisztenciális biztonságra.

Nagy sikernek számít, hogy a PénzSztár Hazai és Határon Túli Magyar Középiskolák Pénzügyi, Gazdasági és Vállalkozási Versenyén a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium csapata 2017. október 26-án, csütörtökön, Szolnokon a Neumann János Egyetem Gazdálkodási Kar Campusán megszervezett megyei fordulón 5. helyezést ért el. Bár a csapat tagjai a „NAGYfiúk” nevet választották, még csak két és fél hónapja tanulják a pénzügyi-gazdálkodási ismereteket, lévén a 9. B osztály tanulói. Farkas Máté, Kuczi Balázs, Szabó Dávid, Tamás Bálint István és Tanczig Dániel olyan mezőnyben álltak helyt, ahol 11-12-13. évfolyamos diákokkal kellett összemérniük tudásukat. A versenyre való fölkészülésüket nagyfokú motiváltság jellemezte, büszkék lehetünk a fiatal csapat kitartására és teljesítményére.

Kisfaludi Irén

szaktanár

képek...

  View My Stats