Tablóbál 2017

2017. november 25-e fontos nap volt a Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium három végzős osztálya számára: ekkor tartották tablóbáljukat és szalagavató ünnepségüket. A Szent Vince úti tornaterem zsúfolásig megtelt az érdeklődő szülőkkel, rokonokkal, ismerősökkel.

Az idei rendezvényünk különleges volt: szülői kezdeményezésre eltértünk a hagyományoktól, és egy időpontban kerül sor a szalagavatóra és a tablóbálra.

A diákoknak osztályfőnökeik, André Lívia (12. A), Kisfaludi Irén (12. B) és Ferencz Ágnes (12. C) tűzték fel a kék szalagot, amely a középiskolában töltött négy, illetve öt évet jelképezi.

Majkutné Tóth Emma igazgatónő a végzős diákokat köszöntő beszédében rávilágított a szalag és a nyitótánc szimbolikájára. A szalag lezárja az iskolában töltött éveket, míg a nyitótánc nem csupán a bált nyitja meg, hanem a felnőtt élethez, a család köréből a társadalomhoz történő csatlakozásnak a jelképe – régen az első bálozó lányok számára is azt jelentette, hogy bevezetik őket a társaságba. Az általános iskola első osztályába való belépés a gyerekek számára olyan, mint egy megvalósuló álom, csodás mesevilág. Az idő múlásával lassan megkopik ez a varázs, és az iskolai feladatok taposómalmában néhány diák úgy érezheti, olyan örvénybe került, amellyel nehéz megbirkóznia. Az iskola célja az, hogy elkerülje, hogy a 12.-esek partra vetődjenek, és támogassa minden tanuló sikeres partra szállását.

A szalagtűzés után az osztályok táncai következtek: mindhárom osztály egy keringővel és egy vidám tánccal készült a bálra. A fehér ruhás lányok és jól öltözött fiúk elegáns mozdulatai, a koreográfiák változatossága lenyűgözte a közönséget. Átöltözés után a 12. A swinget, a 12. C osztály diszkómixet adott elő, míg a 12. B-sek A Karib-tenger kalózai című film ihlette táncot mutattak be. A diákok felszabadultsága, jókedve a közönségre is átragadt, és vastapssal jutalmazta a produkciókat. A táncok között a Csillag mazsorettcsoport tagjai, 9. osztályos gimnazista lányok léptek föl.

Reméljük, a tizenkettedikes tanulók – a hagyományoknak megfelelően – középiskolai éveik kellemes emlékeként viszik majd magukkal a szalagavató és tablóbál estéjét.

képek...

  View My Stats